Brielle ademt een rijk historisch verleden én geeft je de ervaring van het moderne woongenot. Zo vind je in Brielle en de woonkernen Vierpolders en Zwartewaal vele moderne voorzieningen voor jong en oud om goed te kunnen wonen, werken, recreëren en sporten. De stad bruist van gezellige evenementen zoals de 1-April viering, het Foodtruckfestival, Brielle Blues en Bruisend Brielle. Ook cultureel biedt Brielle een compleet aanbod met een eigen theater, klassieke concerten in de kerk en het Tachtigjarige Oorlog Historisch Museum Den Briel.

Ook biedt Brielle een gevarieerde keuze aan kinderopvang, onderwijs en zorg op hoog niveau. Naast diverse basisscholen is er ook een compleet aanbod van middelbare scholen op verschillende niveaus.

Voor veel vormen van zorg hoeft u de stad niet uit. In Brielle zijn diverse huisartsen, tandartsen en fysiotherapeuten werkzaam en is er een medisch centrum.

De waterrijke, natuurlijke omgeving van het Brielse Meer en het strand dichtbij geven je alle ruimte om te watersporten, mountainbiken of heerlijk te zonnen. Brielle kent een veelzijdig aanbod van watersportmogelijkheden, zoals roeiclubs, watersportverenigingen en een zeilschool. Van atletiek tot voetballen en van denksport tot duursport, het kan allemaal in Brielle.

De sportieve trots van de stad het Geuzenpark is een modern sportcomplex voor voetbal, tennis en atletiek.

Een cappuccino op het terras, gezellig shoppen in exclusieve modezaken, iets lekkers halen bij de ambachtelijke chocolaterie en heerlijk eten met uitzicht op de haven. Brielle heeft een levendige binnenstad in een decor van sfeervolle pleintjes en monumentale panden.

In de lommerrijke wijk De Plantage, op de plek van de bouwdelen en schooltuin van het voormalige schoolgebouw, worden zelfbouwkavels uitgegeven. Er zijn twee verkoopfasen. De eerste fase van 14 kavels wordt nu verkocht. De overige kavels worden verkocht, wanneer de naastgelegen nieuwbouw van appartementen is gerealiseerd. Deze locatie dient tot die tijd voor de ontsluiting van bouwverkeer.

Dichtbij de historische Vesting, omgeven door waterpartijen, fietspaden en groen, woon je in alle rust en toch op loop- en fietsafstand van scholen, winkels en terras- sen. Via de nabijgelegen provinciale weg N218 vind je met de auto snel jouw weg naar recreatiegebied de Brielse Maas, het strand en de stad Rotterdam.

De kavels hebben een grootte van ca. 400 tot 600 m2 en liggen aan een ovaalvormige weg met éénrichtingsverkeer. De eigen auto parkeer je op privéterrein. Voor bezoekers is er een parkeerplaats langs de weg. Met de auto verlaat je de wijk aan de Jan Matthijssenlaan. Op de fiets en te voet gebruik je een extra uitgang naar de fietspaden langs de provinciale weg om te komen in de binnenstad of naar openbaar vervoer. De wijk is ontworpen door een landschapsarchitect en prachtig groen ingericht met lage hagen, mooie bomen en heesters.